685 950 899

Recomanacions Sant Jordi 2015.

Recomanacions Sant Jordi 2015.

 Us recomano un llibre que vaig descobrir fa uns mesos i que no vaig dubtar en fer meu donades les vàries possibilitats de treball que ofereix. Generalment les persones recorrin a 5 ó 6 noms d’emocions per a descriure com ens sentim. La tristesa, la por, la ràbia, la sorpresa o l’alegria són les més utilitzades. “ Estic trista , em sento contenta, m’ha fet sentir ràbia, Quin fàstic que fa això”  etc. són expressions ben comunes en la nostra parla diària. La gamma d’emocions humanes, però,  és molt més àmplia i complexa, i tot sovint la nostra educació emocional no ho és tant. De vegades sentim que ens falten les paraules per a descriure amb més exactitud com ens sentim. Per aquest motiu recomano un llibre ben interessant que ens ajuda tant a infants com a adults a educar-nos en expressar les nostres emocions. Amb aquesta eina educativa ampliarem el nostre coneixements fins a 42 estats emocionals. Ens ajudarà a descobrir-les, identificar-les i entendre-les, fet que ens ajudarà a normalitzar-les. D’aquesta manera tindrem més recursos per a gestionar tant les pròpies emocions com les alienes, millorant la nostra intel·ligència emocional.

 Un dels altres atractius que presenta aquest llibre,  que fa gaudir a infants i amants del dibuix, són les magnífiques il·lustracions que acompanyen a cada emoció.

 

 

emocionari

 

En aquest enllaç trobareu una mostra del llibre :

http://www.palabrasaladas.com/di_lo_que_sientes/emocionari_muestra.pdf

 

Un altre suggeriment  de llibre per a comprar i/o regalar aquest  Sant Jordi és la de “Parlem de sexe a casa”. Aquest llibre escrit per la Psicòloga i Sexòloga Elena Crespi pretén ser una guia per a educar als nostres fills en una educació sexual i afectiva. S’allunya d’altres guies o manuals que expliquen la sexualitat des d’una perspectiva biologista per a posicionar-se en una educació més pràctica i adaptada ala quotidianitat de les nostres vides.

 Parlem de sexe a casa

 

En aquest  enllaç trobareu un vídeo a on és la mateixa Elena Crespi qui ens dona explicació de la seva obra.

https://vimeo.com/102015378

 

Espero que aquestes recomanacions siguin del vostre grat.

Cristina Gómez i Lozano. Psicòloga i Psicoterapeuta a PsicoBenestar , Terrassa.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *