685 950 899

Com gestionar les noves tecnologies com a pares

Últimament han augmentat les consultes de psicologia infantil, de pares que no saben com abordar el tema de les “noves tecnologies”. Ens trobem amb pares que això de les tablets i els ordinadors el hi ve una mica de nou, ja que no forma part de la seva generació i s’estan adaptant, i nens que han nascut amb un mòbil sota el braç i amb 2 anyets ja saben com passar les fotografies amb el dit.

Al Nadal ens vam trobar amb la pregunta tipus: “Vol un mòbil, què fem?” “Ha demanat una Tablet, li comprem?”. Ara ens trobem amb frases com: “vol jugar cada dia”, “es posa a jugar i no el podem treure del joc”, “cada dia vol portar el mòbil al cole”.

Hem de tenir molt clar que vivim una època en que les noves tecnologies ja no són tan noves. Els nens d’avui dia les fan servir millor que nosaltres i no poden entendre la seva vida sense accés a Internet. Així doncs, ens haurem d’adaptar, posant els límits que calen. Comprar-lo o no, deixar-lo jugar més o menys temps, depèn, d’una banda, del nen, de la seva edat, de la seva maduresa… I depèn dels pares, dels vostres límits, de la vostra rutina diària, de l’exemple que vosaltres esteu donant.

Si tenim un fill/a que comprèn l’ús de l’aparell que tingui a les mans, entén que no és bo estar moltes hores fent-lo servir, que pot treure’n profit, per exemple, educatiu… Evidentment, amb un bon nivell d’autocontrol. I tenim uns pares que marquen horaris, que ensenyen i fan ells mateixos un bon ús… Doncs endavant!

Està clar que si, a casa, no posem filtres, no tenim rutines i horaris, i a més els nens estan acostumats a veure que els pares seuen al sofà amb el mòbil a la mà… El que ells faran serà exactament allò que no volem que facin i acudirem a consulta demanant pautes perquè “el meu fill no fa cas quan li dic que ha de deixar de jugar a la play i posar-se a fer els deures”.

No podem evitar que els nostres fills tinguin accés a la tecnologia. Estem envoltades d’ella. Però si depèn de nosaltres l’ús que els hi donem. Per sort, hi ha un munt d’aplicacions que permeten que el nen jugui a prengui alhora; ens permeten passar una bona estona buscant informació sobre un interès comú i descobrir curiositats plegats; podem mirar tutorials i fer manualitats a casa un diumenge…

Però hem de continuar jugant a les cartes, al penjat… Hem de continuar mantenint converses amb la família, fent excursions (no cal ni fer fotos…). Compaginem-ho tot i tindrem pares i nens contents.1843065

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>